Brázdí ostravský region a navštěvuje šéfy firem

To se tak stane, že hledáte na pracovních portálech novou příležitost pro manžela, a do oka vám padne firma jako ulitá pro vás. Tímto způsobem se do Porta dostala naše služebně nejstarší obchodnice Lucka. Když se pak ještě stane, že vám na pohovoru přijde otevřít bývalá spolužačka (naše zakladatelka a kapitánka Irena), nestačíte se divit. „Studovaly jsme spolu mezinárodní obchod a já se jdu hlásit do její firmy!“ Lucka na náhody nevěří. Pak stačila jedna jízda vlakem z Prahy do Ostravy. Během psaní plusů nové pracovní příležitosti na jednu stranu papíru, a zhodnocení tehdejšího zaměstnavatele se Lucii Jandíkové rozkrylo, která volba je ta správná. Přijala výzvu a s týmem Porta je už šest let.

Co jí přitáhlo na filozofii, ze které vzešlo Porto? „Dělala jsem v rodinné firmě a věděla jsem, s jakými problémy se jejich zakladatelé potýkají. Myšlenka provést je šéfovskou rolí od A do Z, pomoci jim zefektivnit firmu a žít šťastněji mi dávala obrovský smysl,“ uvádí nás Lucka do kontextu. Na Portu také ocenila, jak jde ve firemních procesech vzorem. Žádná kovářova kobyla – jedině firma, která velmi dobře funguje zevnitř, může inspirovat jiné. „V neposlední řadě jsem hledala možnost, jak sladit rodinný život s prací. Měla jsem doma dvě malé děti a manžela, jehož náročná práce má pevný kalendář. Obchod v Portu je o výsledcích a já se jich rozhodla dosahovat v maximální míře, abych měla určitou volnost si pracovní dny případně přizpůsobit.“

Jak vypadá Lucčina práce v terénu? „Každá schůzka je jiný příběh. Pokud navštěvuji úplně nového klienta, těším se, až poznám jeho způsob vedení lidí. Co mu funguje či nefunguje, jestli a proč potřebuje naše služby. Tady mě baví vztah tvořit a u stávajícího klienta zase prohlubovat. Kolikrát si za nimi klidně zajedu i desítky kilometrů, naladím se na ně a vyslechnu si, co mají na srdci. Nemám problém klienta rozesmát, být šéfem je hodně náročná a izolovaná životní role. Jako obchodník se do něj dokážu vcítit,“ naznačuje Lucka, že práce obchodníka v Portu vyžaduje značný osobnostní růst, abyste se u majitele firmy cítili pevní, rovnocenní, a zároveň sami sebou. „Lidé, které potkávám, nás neberou jako jednu ze školicích společností. Z kontaktu s námi pochopí, že jsme originál. Že u nás je svět ještě v pořádku,“ pochvaluje si.

Jaký typ člověka bude v její branži úspěšný? „Je to pro lidi, kteří mají dar komunikace a vyloženě je naplňuje potkávat se s inspirativními lidmi. Budete neustále narážet na zajímavější a zajímavější překážky, dostávat se přes ně a tak vás to nikdy nepřestane bavit,“ naznačuje, proč je tu tak dlouho a stále zanícená. Jestliže jste samostatní, naladění na lidi a chcete poznat, jak skvělé firmy máte ve svém regionu, pošlete nám životopis na prilezitost@uspechvportu.cz Těšíme se!