Když prodáváš s láskou v srdci, je to stále prodej?

Někteří z vás, Východočeši určitě, znáte společnost Bazalka.? Prvního průkopníka na poli BIO stravy a nejen průkopníka, stále si drží tu nejvyšší pozici z hlediska přístupu k zákazníkovi. ?‍♀️??? Znám je roky a stejně mi minulý týden vyrazili dech… Běžně s klienty během školení chodíme do restaurace pár metrů od nás. Jana (majitelka Bazalky) se nabídla, že tentokrát přiveze oběd ona. Sice ho dovezla v krabici, uklohnila ho v rychlosti o přestávce?‍?, ale to jídlo vypadalo jak z restaurace vyšší šarže. O chuti už vůbec nemluvě…

Přijela k nám, protože chce své prodavačky naučit prodávat stejně, jako když se do obchodu postaví ona. Má vždy vyšší tržby. Když jsem viděla s jakou láskou nám jídlo chystala….jak o něm mluvila….naběhla mi myšlenka: Když miluješ, co děláš, není co řešit…???

Jana není srdcem obchodník, jen miluje to, co dělá a jak to dělá. Nic víc. Neexistuje JSEM či NEJSEM obchodník. Existuje jen to, zda svoji práci milujeme. A věříme jí. Až tak jednoduché to je. To, co je možná složitější…. dokud to, co milujeme, děláme jen tak, není problém.? A v momentě, kdy se staneme obchodníkem ve svých očích oficiálně, tak už o něco „jde“. ?A to nám sebere veškerou tu lehkost a hravost. Milujte to, co děláte a říkejte to ostatním…?‍♀️?