Jak vzniklo nové sloveso PORTOVAT?

„S Portem spolupracuji velmi krátce, ale o to intenzivněji – ve smyslu přijmutí Porto filosofie jako součásti svého každodenního života. V podstatě jsem vytvořila nové sloveso – PORTOVAT.

Portuju, když zkouším nové metody. Měním způsob myšlení a vnímání druhých lidí a svého okolí nebo pracuji na tom, jak mít své emoce pod kontrolou.

Je pro mě překvapení, kolik věcí se změní, když se pojmenují správně věci, které jsou každodenní součástí našeho všedního dne a našich rutin. Jak málo stačí k tomu, abych byla klidnější, vyrovnanější a cítila se ještě lépe. Dělala efektivněji svou práci, netahala si jí domů, a o to víc si užila své zájmy a své nejbližší.

Hodně mě dřív vyčerpával střet s negativními a nešťastnými lidmi. Přebírala jsem na sebe jejich emoce a vnímání světa. Dneska naopak pomalu začínám umět udržet si svou pozitivní emoční rovinu a občas se mi daří vytáhnout i druhého vejš. Jsem klidnější a soustředěná, méně unavená a protivná, víc se usmívám, lépe zvládám změny a rychlý způsob života dnešní doby. V důsledku toho všeho i líp spím.

A to je teprve začátek. Jsem zvědavá, co bude dál?“